top of page

Wat is Regressie- en Reïncarnatie Therapie?

Regressie en reïncarnatietherapie is een vorm van psychotherapie.
Het heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een zelfstandige therapievorm met logische en analytische modellen, methoden en technieken.

De resultaten worden ook steeds vaker onderzocht en vastgelegd in diverse studies.

De korte uitleg in mijn eigen woorden:

We gaan er vanuit dat alles waar jij vandaag de dag last van hebt, een oorsprong heeft in het verleden. Klinkt logisch toch? Wanneer je ervaringen niet of niet goed verwerkt blijft dit in je systeem aanwezig en kan je daar vroeg of laat klachten door ontwikkelen. Dit kunnen zowel lichamelijke als geestelijke klachten zijn. 

Door op zoek te gaan naar de ervaringen, de samenhang met bepaalde thematiek die terug te vinden is in jouw levensloop en dit bewust te gaan verwerken werken we daarmee aan de klachten waarmee je bent gekomen.

 

De wortels liggen bij de sjamanen of traditionele medicijnmannen uit verschillende culturen (o.a. de Noord-Amerikaanse Indianen). Zij deden soul retrieval, waarbij door traumatische omstandigheden afgesplitste zielsdelen weer teruggebracht werden naar hun eigenaar.
 

Ik zal hieronder zowel voor regressie als voor reïncarnatie een aparte uitleg geven. Geloven in reïncarnatie / vorige levens is namelijk geen voorwaarde om met deze therapie aan de slag te gaan en te ervaren dat het werkt.
Je dient wel alles wat in sessies omhoog komt serieus te nemen en te zien als iets wat aandacht vraagt vanuit je onderbewuste.

Regressie

Regressietherapie in de huidige vorm is een krachtig hulpmiddel om het mentale en emotionele welzijn te verbeteren. Het werkt door jou te helpen bewuste en/of onbewuste patronen en overtuigingen te begrijpen en te "de-activeren" die je belemmeren in het dagelijkse leven.

Het richt zich op het blootleggen van herinneringen uit het verleden, dit kunnen recentelijke traumatische gebeurtenissen zijn, gebeurtenissen uit je jeugd, je kindertijd maar ook tijdens je geboorte, de zwangerschap, conceptie en zelfs vorige levens die kunnen worden gekoppeld aan huidige problemen die jou blokkeren.

De therapie helpt je om bronnen in jezelf aan te boren, zodat je veranderingen in jouw leven kan aanbrengen, weerbaarder bent en beter bestand kan zijn tegen stress.

 

Regressietherapie biedt het potentieel voor blijvende verandering, zodat mensen meer zelfvertrouwen en meer eigenwaarde krijgen, waardoor ze hun doelen sneller kunnen bereiken dan met traditionele therapieën, die veelal werken aan symptoombestrijding. 

Bij Regressie en Reïncarnatietherapie zoeken we naar de kern van het probleem om zo blijvende verandering mogelijk te maken.

 

Het doel van therapie is dat je beter in je vel komt te zitten zodat je een vrijer en gelukkiger leven kan leiden. De therapie kan tegelijkertijd confronterend zijn: we kijken naar oude pijn, moeilijke verledens, sterke emoties of belemmerende overtuigingen die ons ervan weerhouden ons leven voluit te leven. Dat vergt moed, maar uiteindelijk worden we verrassend rijkelijk beloond. We gaan terug naar het verleden om het af te sluiten, zodat we pijn kunnen achterlaten, onze vitaliteit en talenten opnieuw kunnen ontdekken, en tot nieuw inzicht en bewustzijn kunnen komen. Door terug te gaan naar deze belangrijke momenten uit het verleden, staan we onszelf uiteindelijk toe om echt heel te worden in het hier en nu.

Reïncarnatie

De volledige naam van de therapie is Regressie en Reïncarnatietherapie.

Door sommigen ook wel Past Lives Therapy genoemd.
 

Reïncarnatie omdat wij ons niet beperken tot de gebeurtenissen in ons huidige leven. 
 

We weten dat er ook trauma's en onverwerkte ervaringen aanwezig kunnen zijn in voorouderlijke lijnen en vorige levens. 
 

Wanneer dit op zielsniveau nooit bewust is doorlopen, verwerkt, ontladen, kan deze energie  tot op de dag van vandaag met ons mee worden gedragen. 
 

Dit kan leiden tot onder andere psychische en/of lichamelijke klachten die we niet zomaar kunnen verklaren en waar we niet zomaar vanaf komen.

Ervaringen

Therapie sessies samen
"Birgit heeft mij ontzettend goed geholpen met oude pijn goed te verwerken. Ik heb weer veel plezier in de dingen die ik doe en geniet weer enorm van mijn man."

Tamara

bottom of page