top of page

Wat gebeurt er met onverwerkt trauma en onverwerkte emotiesDe meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat onverwerkte trauma's en onverwerkte emoties een zeer negatieve invloed op hun leven kunnen hebben. Als deze zaken onopgelost blijven, kunnen ze een ravage aanrichten in je lichamelijke en geestelijke gezondheid, en in je relaties. Als je met onverwerkte trauma's of emoties rondloopt, is het belangrijk te begrijpen wat het is en hoe het je kan beïnvloeden. Alleen dan kun je het probleem aanpakken en beginnen met genezen.


Onverwerkte trauma's en emoties kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Het is belangrijk om te beseffen hoe je gedachten, gevoelens en gedragingen worden beïnvloed door deze onverwerkte kwesties. Enkele veel voorkomende signalen dat je onverwerkte trauma's of emoties met je meedraagt, zijn overweldigd voelen, angstig, depressief, boos, of afgesloten van jezelf of anderen. Je kunt ook lichamelijke symptomen hebben zoals hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen enz. Onverwerkte ervaringen kunnen zich vastzetten in ons lichaam met verschillende symptomen tot gevolg.


Zo kun je de impact van onverwerkte trauma's en emoties herkennen en stappen ondernemen om te genezen. Als je geconfronteerd wordt met onopgeloste problemen, bedenk dan dat je er nooit alleen voor staat en dat het goed is om hulp te vragen. De eerste stap naar genezing is erkennen dat het probleem bestaat en er een open dialoog over voeren met iemand die steun kan bieden. Dit kan zijn een therapeut, een vertrouwde vriend of familielid. Praten over je problemen in een veilige en ondersteunende omgeving kan je helpen het trauma of de emoties te verwerken, waardoor ze kunnen worden losgelaten en geheeld. Het is ook belangrijk om veranderingen in je levensstijl aan te brengen die genezing bevorderen, zoals regelmatig bewegen, gezond eten, voldoende slapen en tijd besteden aan activiteiten die je leuk vindt.


Met zelfbewustzijn en steun kun je een reis naar genezing beginnen. Er zijn veel hulpbronnen beschikbaar om je te helpen bij je herstel en je een veilige ruimte te bieden om te genezen van onopgeloste trauma's of emoties. Dus als je merkt dat je worstelt met de gevolgen van onverwerkte trauma's of emoties, zoek dan hulp en begin je reis naar genezing vandaag nog.


Afbeelding van teeveesee via Pixabay

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page